Jan Taminiau in Donald Duck
Jan Taminiau schittert deze week in de Donald Duck. De Nederlandse modeontwerper wordt omgedoopt tot het karakter Jan Truienmouw.

De Donald Duck heeft deze week een modisch tintje. Ontwerper Jan Truienmouw die bekend is van zijn jurken voor zangeressen Byonceend en Lady Koekoek en voor koningin Kwaxima komt naar Duckstad. Hij krijgt de opdracht om een jurk te maken voor het wassenbeeld van model Vera Fraaisnavel.

Jan Taminiau wil Katrien Duck kleden

Jan Taminiau vindt het zelf geweldig dat hij in de Donald Duck staat. “Ik vind het een ontzettend grote eer dat ik nu in de Donald Duck sta. Dat laat maar weer zien dat je met hard leren en in mijn geval heel veel tekenen, ontwerpen, kijken en doorzetten ver kan komen, zelfs in Duckstad. Na het kleden van onze Koningin heb ik nu nog maar één grote wens… namelijk om Katrien ook eens een keer te mogen kleden”, laat de ontwerper weten.

Naast Jan Taminiau komen er overigens nog meer grote namen naar Duckstad. Zo komen Ralph Lauren, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli en Viktor en Rolf ook voorbij in het blad.