Jan Taminiau

Modeontwerper Jan Taminiau geeft als enige Nederlander een show tijdens de haute couture week in parijs. Na drie jaar lang zijn geweldige creaties in eigen land te hebben geshowd, is Taminiau klaar voor een internationale doorbraak.

Op 3 juli showt Jan Taminiau zijn nieuwe herfst/winter 2007/2008 collectie in een antiek kassencomplex net buiten Parijs. In totaal worden er 24 creaties getond. Volgens Taminiau wordt het een romantische collectie met een sportieve twist. De ontwerper staat bekend om zijn eigenzinnige gebruik van materialen. Welke materialen Jan Taminiau voor zijn show tijdens de haute couture week heeft gebruikt, wil de ontwerper nog niet kwijt.

Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd naar Jan Taminiau creaties en wachten dan ook vol spanning op zijn debuut tijdens de haute couture week. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een Nederlandse ontwerper internationaal doorbreekt tijdens de couture week in Parijs. Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf ging hem al voor.

De Haute couture week in Parijs start op 2 juli en duurt tot 5 juli. Tijdens deze week zullen onder ander modehuizen zoals Dior en Chanel hun haute couture herfst/winter 2007/2008  collectie presenteren.

Add Your Comment