Jurken Jan Taminiau
De jurken van Jan Taminiau zijn inmiddels wereldberoemd door koningin Máxima, Lady Gaga en Beyoncé. Kortom, het is dan ook de hoogste tijd om een aantal van zijn bijzonder creaties onder de loep te nemen.

Jan Taminiau werd op 14 september 1975 geboren in Goirle in Noord-Brabant. In 2011 haalde hij zijn diploma aan de kunstacademie in Arnhem en in 2003 slaagde hij voor het masterprogramma van het Fashion Institute van Arnhem. Een jaar later richtte hij zijn eigen label genaamd Jan Taminiau op en in 2005 toonde hij voor de eerste keer zijn collectie op de Haute Couture Week in Parijs.

Máxima en Jan Taminiau

De Nederlandse ontwerper heeft de laatste jaren verschillende beroemdheden mogen kleden. Zo droeg koningin Máxima in 2009 het bekende postzakpakje. Tijdens de troonswisseling koos ze voor een blauwe jurk van crêpe en chiffon en op haar eerste Prinsjesdag als koningin voor een gouden creatie van Jan Taminiau.

Verder hulden ook Lady Gaga en Beyoncé zich in een echte Jan Taminiau. Wat overigens niet vreemd is, want de ontwerper wil altijd de ultieme jurk creëren. Hiervoor laat hij zich inspireren door romantiek, rijke tradities en gebruikt hij bijna vergeten ambachten en speciale stoffen. Dit alles zorgde voor een aantal hele bijzonder Jan Taminiau jurken.

Foto’s via Jan Taminiau