De duurste winkelstraten van Nederland zijn vandaag bekend gemaakt. De Kalverstraat in Amsterdam is wederom duurste winkelstraat van ons land.

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield hebben de duurste winkelstraten van Nederland bekend gemaakt. De 7 duurste winkelstraten van ons land zijn: de Kalverstraat in Amsterdam, de Lijnbaan in Rotterdam, de Lange Elisabethstraat in Utrecht, de Ketelstraat in Arnhem, de Spuistraat in Den Haag, Grote Staat in Maastricht en de Demer in Eindhoven.

De Amsterdamse Kalverstraat blijft met een huur van €2.450 per vierkante meter de duurste straat van Nederland. De winkelhuurprijzen vertonen sinds zomer 2010 weer een stijgende lijn. Zo nam de huur de afgelopen maanden in 4 van de 7 duurste winkelstraten met 3 tot 4 procent toe. In verhouding met juli 2009 is de prijs zelfs met 6 procent gestegen.

Overnamesommen

Naast de toenemende huurprijzen is er ook een stijgende lijn te zien in de verkoopprijzen van de top winkellocaties. Ondanks dat de overnamesommen nog niet het niveau van voor de crisis hebben bereikt, wordt er nu voor een winkelruimte aan de 7 belangrijkste winkelstraten tussen de €300.000 en €700.00 neergelegd.

Add Your Comment