Wie Karl Lagerfeld nu ziet, zou niet zo snel geloven dat de ontwerper ruim 10 jaar geleden nog behoorlijk overgewicht had. Hij viel ruim 40 kilo af binnen een jaar, met een dieet dat nu bekend staat als het Karl Lagerfeld dieet.

Afvallen mag dan voor veel mensen een goed voornemen zijn, in de wereld van de mode lijkt overgewicht soms wel een misdaad. De druk om dun te zijn is niet alleen groot voor de modellen, ook ontwerpers lijken hiervoor te zwichten. Karl Lagerfeld was een aantal jaar geleden nog behoorlijk aan de maat, maar sinds 2001 zit er geen grammetje vet te veel aan de ontwerper.

Het Karl Lagerfeld Dieet is gebaseerd op het zogenaamde Spoonlight dieet. Bij dit dieet eet je caloriearm en krijg je weinig suiker en vet binnen. Je krijgt hierbij 800-1200 calorieën per dag binnen, aangevuld met voedingssupplementen. Deze pillen zorgen ervoor dat je geen vitaminetekort krijgt en geven je meer energie.

Cola Light

Karl Lagerfeld werd tijdens zijn afvalrace bijgestaan door de bedenker van het Spoonlight dieet, Jean Claude Houdret. Hij gaf de ontwerper ook geheime voedingssupplementen, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Karl Lagerfeld at tijdens het dieet voornamelijk groenten als bonen en spinazie, aangevuld met gekookte vis, mager vlees en magere yoghurt. Wel mocht hij zoveel cola light drinken als hij wilde.

Het Karl Lagerfeld Dieet is ook de titel van een boek, waarin verteld wordt over de afvalrace van de Chanel designer. In 13 maanden slaagde de topontwerper erin om meer dan 40 kilo af te vallen. Ook gooide hij zijn hele levensstijl om. Tegenwoordig valt hij niet meer op door zijn overgewicht, maar vooral nog door de kenmerkende zwarte zonnebril.