kersttrends 2009
Over een week of 6 staan de kerstdagen alweer voor de deur. Hoogste tijd dus om uit te zoeken wat de kersttrends voor 2009 qua decoratie zijn.

De kersttrends van 2009 kenmerken zich door een combinatie van luxe, traditie, speelsheid en natuur. De kerstboom zal dit jaar gedecoreerd worden met paarskleurige ballen in combinatie met grijs, wit, beige of bruin. Hoewel de boom dit jaar voornamelijk versierd wordt met kerstballen zien we ook glinsterende sterren, ijspegels en kleine vogeltjes. Kaarsen en andere decoratie zijn deze kerst subtiel, zodat het ook nog na de feestdagen kan blijven staan.

Naast deze algemene kersttrends signaleerde Modeblog nog de volgende 4 kerststijlen:

Sweet
De Sweet kersttrend staat voor spontaniteit, frisheid en speelsheid. De stijl is een mix van zoet, kitsch en meisjesachtig. In het Sweet thema staan krachtige, stralende kleuren centraal. Het melkachtige kleurenpalet gaat van zandnuances naar blauwgroen, van turkoois naar violet en van limoen naar staalgrijs. Vogeltjes, hartjes, bloemen en satijnen linten zijn versiersels die perfect passen binnen de Sweet stijl. Door dit soort decoratie geef je jouw kerstboom een zoete sprookjesachtige uitstraling.

Air
Air is een kerststijl die moderniteit en lichtheid uitstraalt. De stijl combineert fragiele, zachte, sensuele en transparante effecten. Zachte pastelkleuren variërend van cream tot roze en matgrijs gecombineerd met veel wit zijn de kleuren die horen bij deze kersttrend. Vervaagde motieven en vloeiende structuren maakten het delicate Air thema compleet.

Obsession
De Obsession kersttrend mixt vrouwelijke elegantie met luxe. De atmosfeer van deze stijl is elegant, chic en exclusief. Bij deze stijl draait het om iets bijzonders met een vrouwelijke touch. Dit vertaalt zich in de kleuren licht roze, zacht paars, mahonie, aubergine, violet en goud. Decoratieve motieven, ornamenten en dierenprints karakteriseren het design. Exclusieve materialen als kristal, satijn en zijde maken deze luxe Obsession stijl compleet.

Comfort
Het Comfort kerstthema speelt met contrasten. In deze stijl ontmoet moderniteit en traditie elkaar. Natuurlijke elementen als steen en aluminium en handgemaakte organische producten en stoffen staan centraal. Kleuren als leigrijs, grafiet en karamel worden gemixt met steenrood. Bij deze stijl draait het zowel om de wens naar functioneel esthetica als om vertrouwd comfort.

Add Your Comment