In april kondigden we al aan dat Gucci werkte aan een collectie kinderkleding, maar nu is het dan ook werkelijk zover en kunnen we je de eerste foto’s laten zien.

De kinderkleding van Gucci is ontworpen door Frida Giannini, de creative director van het modehuis, en is bedoeld voor kinderen van 2 tot 8 jaar en voor baby’s van 0 tot 24 maanden. De collecties omvatten zowel kleding als accessoires, die voorzien zijn van typische Gucci details zoals het dubbele G monogram, de horsebit en de klassieke groen en rode streep.

De Gucci collectie voor meisjes bestaat ondermeer uit een suède trenchcoat, een spijkerbroekje, een T-shirt met daarop Gucci’s Bamboe tas, regenlaarzen, een riem, zonnebrillen en een ketting met een teddybeer. Voor de jongens is er een leer jack, een jeans, een T-shirt en een riem met de klassieke Gucci streep. Deze lijnen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 8 jaar en zijn vanaf november te koop.

Op de babycollectie moeten we iets langer wachten. Deze is in de lente van 2011 verkrijgbaar en bestaat uit rompertjes, boxpakjes, T-shirts en vestjes gemaakt van jersey en cashmere. Daarnaast zijn er ook bijpassende babyaccessoires zoals hoedjes, slabbetjes en dekentjes.

Ik moet toegeven dat toen ik hoorde dat Gucci met een kindercollectie kwam, ik wel een beetje verbaasd was. Wat Gucci, is met haar uitdagende creaties, nou niet echt een merk dat je gelijk met kinderen associeert. Maar na het zien van de eerst beelden van de collectie moet ik zeggen dat mijn vooroordeel geheel onterecht was. Want Gucci heeft een zeer geslaagde kindercollectie neergezet.

Add Your Comment