Londen Fashion Week: Christopher Kane

Designers door mode modeblog


Christopher Kane showde onlangs zijn winter 2010/2011 collectie tijdens de Londen Fashion Week. Naar eigen zeggen had de 27 jaar oude designer zich voor deze collectie laten inspireren door stoute meisjes.

Christopher Kane vertelde dat zijn nieuwe wintercollectie een combinatie is van stoute meisjes en Priscilla Presley voordat zij met Elvis trouwde. Dit werd op de catwalk vertaald in zwart leren outfits, die Kane opleukte met fleurige, geborduurde bloemen.

De collectie valt op door de gestroomlijnde silhouetten, primaire kleuren en kantenaccenten. Mini-jurkjes in kimonostijl en met drindelachtige invloeden werden gecombineerd met dominatrix schoenen. Daarnaast zagen we ook minikilts, hoog gesloten blousejes en smokingjurken.

Kane zette kwalitatief zeer goede collectie neer, maar die eigenlijk niet echt mijn smaak is. Maar als chique jurken versierd met bloemen volgende winter net zo populair worden als avondjurkjes met glimmende steentjes en juwelen nu zijn, dan wordt het zeker het seizoen van Christopher Kane.