Chic, cocktail party’s en Manhattan zijn de woorden die de Matthew Williamson show tijdens de Londen Fashion Week samenvatten. De designer had zich duidelijk laten inspireren door de welgestelde van New York.

Matthew Williamson, die ongeveer 10 jaar gelden bekend werd om zijn Boheemse strand look, kiest de laatste jaren steeds vaker voor een collectie met volwassene invloeden. Zijn nieuwe collectie voor winter 2010/2011 bevat zowel items die bij zijn jonge als oudere clientèle goed in de smaak zullen vallen.

Op de catwalk verscheen een collectie waarin de invloeden van de gefortuneerde New Yorkse dames zichtbaar waren. Williamson legde de nadruk vooral op een sterke snit en gekleurde prints. Zo kwamen er mooie leren en suède jasjes, luxe wollen mantels, asymmetrisch jurkjes met prints, leren broekjes en lange zijden jurken voorbij.

Matthew Williamson zette zoals we van hem gewend zijn een goed draagbare wintercollectie neer. Want hoewel hij best creatief is, verliest deze ontwerper nooit de commerciële kant uit het oog.

Add Your Comment