Matthew Williamson
Matthew Williamson showde zijn nieuwe zomer 2010 collectie tijdens de Londen Fashion Week. De designer presenteert sinds 2002 zijn creaties altijd gedurende de New York Fashion Week, maar ter ere van de 25ste verjaardag van de Londen Fashion Week keerde Williamson terug naar de stad waar het voor hem allemaal ooit begon.

Toen Williamson aankondigde dat hij dit seizoen naar Londen terugkeerde omdat deze modeweek één van de hoogtepunten op modegebied voor de Engelse hoofdstad zou worden, waren de verwachtingen hoog gespannen. Want wat kan je allemaal verwachten van een man die het voor elkaar kreeg om Prince tijdens zijn catwalk show op te laten treden? Ondanks de hoge verwachtingen bleef een echte celebrity parade uit, maar dit werd ruimschoots goed gemaakt door het glamour gehalte op de catwalk.

Matthew Williamson 2

Zo zagen we ondermeer metallic kleurige hemdjurken met geometrisch juwelen en kerstbalgouden en bleek blauwen leren jasjes. Super strakke broeken werden afgewisseld met zijde jurken met psychedelische prints. Erg mooi was het tulpvormige brokaten rokje met bijpassend jasje. Goed draagbaar waren de druppelvormige hemdjurken en erg opvallende was het rokkostuum gemaakt van jersey. De show werd afgesloten met lange volumineuze chiffonne strapless jurken.

Williamson stijl is er één die kracht, onafhankelijkheid en vertrouwen uitstraalt. Door de jaren hebben Matthew’s creaties een glans gekregen en die glans is maar al te welkom tijdens de Londen Fashion Week.

Add Your Comment