Louis Vuitton Stamped Bag collectie

Designers door mode modeblog

Eindelijk is het weer zover Louis Vuitton heeft een nieuwe tassenlijn voor komende herfst. De LV Stamped Bag collectie bestaat uit twee handtas modellen, een grote en een kleinere variant. Op de tassen staat het Trunks and Bags logo afgebeeld, dat sinds 1905 het symbool van Vuitton is. Beide modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin en grijs en zijn gemaakt van suède en kalfsleer.

Niet alleen de nieuwe Stamped Bag lijn zet Louis Vuitton in de schijnwerpers maar ook de uitspraak van de Franse rechter in de zaak LVMH vs  Google, zo las ik op Molblog.

LVMH klaagde Google aan wegens merkinbreuk. Google maakt inbreuk op de merknaam Louis Vuitton. Bij zoekresultaten naar LV verschenen advertenties van illegaal aangeboden producten van het Franse merk. De rechter acht Google schuldig en vindt dat de zoekmachine beter had moeten opletten om dit te voorkomen. Google moet LVMH een schadevergoeding van 360.000 Euro betalen.

Ik ben het helemaal met de rechter eens dat dit absoluut niet kan. Je mag nu eenmaal niet het idee wekken dat het gaat om een echte merktas en deze voor veel te veel geld aanbieden. En je kan zeggen daar trap ik niet in, maar soms zie je gewoon simpelweg het verschil niet!