De Louis Vuitton tassen uit de cruise collectie 2012 zijn alweer even verkrijgbaar. Maar omdat ik de laatste tijd steeds vaker vragen over de tassen krijg, is het tijd om de collectie onder de loep te nemen.

De tassen uit Louis Vuitton cruise collectie 2012 zijn geïnspireerd door Sofia Coppola. Volgens het modehuis reflecteren de tassen de retro chic stijl van een Amerikaanse vrouw in Parijs terwijl zij allerlei toeristische dingen in de stad doet, zoals wandelen langs de Seine en een kopje koffie drinken in een café.

Voor deze collectie gebruikte Marc Jacobs een aantal iconische tassen uit het verleden van Louis Vuitton. Zo koos hij voor de Saumur uit 1960 en de Chantilly die ongeveer 10 jaar jonger is. Beide modellen voorzag hij van geperforeerd leer en opvallende kleuren. Verder bevat de collectie een nylon strandtas met daarop bekende toeristische plekken in Parijs en een kleine goudkleuring clutch.

Zelf ben ik niet heel erg onder de indruk van de Louis Vuitton tassen uit de cruise collectie 2012. Het geperforeerde leer spreekt mij simpelweg niet aan en daarnaast vind ik de tassen, vooral de modellen met het Monogram canvas, erg veel lijken op de vaste collectie van het merk.

Monogram Flore

Monogram Flore Chantilly

Monogram Flore Clutch Saumur

Monogram Flore Saumur

Flore

Flore Chantilly – Kleuren: turkooizen en zwart

Flore Clutch Saumur – Kleuren: wit

Flore Saumur – Kleuren: wit en rood

Flore Noé – Kleuren: rood

Monogram Nouvelle Vague

Strandtas – Kleuren: turkooizen en koraal

Minaudière Cruise

Minaudière Cruise – Kleuren: goud

Add Your Comment