Louis Vuitton winter 2014 Parijs Fashion Week
Vandaag was het tijd voor één van de belangrijkste shows van de Parijs Fashion Week 2014. Want Nicolas Ghesquière toonde zijn allereerste collectie voor Louis Vuitton.

Na 14 jaar nam Marc Jacobs afscheid van Louis Vuitton en werd hij opgevolgd door Balenciaga ontwerper Nicolas Ghesquière. Dat het modehuis hierdoor een andere koers gaat varen was direct duidelijk tijdens de winter 2014 show van Louis Vuitton op de Parijs Fashion Week. Want na een carrousel, een trein en roltrappen werd de collectie ditmaal geshowd op een doodnormale catwalk.

Louis Vuitton winter 2014 collectie

De show opende met een model in een crèmekleurig jurkje met daarover een lange leren jas. Hierna volgden rokjes tot boven de knie, leren broeken, jurkjes met geknoopte riemen, leren jasjes en topjes met grafische prints. Qua tassen koos Nicolas Ghesquière voor kleine vierkante schoudertasjes en de Speedy voorzag hij van één handvat. Verder combineerde hij het monogram canvas patroon met andere prints.

Sixties gecombineerd met een vleugje 2014 dat was de stijl van de Louis Vuitton winter 2014 collectie. Het was draagbaar en chic, maar mijn hart ging er niet sneller van kloppen. De creaties waren mooi, maar in de jurken, tops en jassen zag ik duidelijk de Balenciaga invloeden van Nicolas Ghesquière terugkomen waar ik niet van houd.

Foto’s via Style