Gister gingen er al geruchten rond, maar het is nu officieel bevestigd. Maison Martin Margiela is de volgende designer voor H&M en gaat een wintercollectie ontwerpen voor de modeketen.

Na Marni, Anna Dello Russo, Vercace, Lavin en Jimmy Choo heeft H&M Maison Martin Margiela weten te strikken als nieuwe gastdesigner. Misschien klinkt het merk je wat minder bekend in de oren dan Vercace of Jimmy Choo. Dit kan kloppen, want het merk is ooit opgestart door een Belgische designer die liever uit de spotlights bleef, namelijk Martin Margiela. In 2009 heeft hij het stokje overgedragen aan Renzo Rosso van Diesel. Nu zit er een heel team achter de ontwerpen van de label.

Volgens Margareta van den Bosch van H&M, is Maison Martin Margiela een van de meest toonaangevende en invloedrijke modehuizen van afgelopen decennia. “Ik ben zo enthousiast dat modeliefhebbers over de gehele wereld dankzij deze sterke samenwerking de gelegenheid krijgen om de bijzondere ontwerpen van Maison Martin Margiela te dragen. Deze samenwerking zal een fantastisch en gedenkwaardig modemoment zijn,” vertelt Margareta in een persverklaring.

Collectie

Hoe de collectie eruit komt te zien weten wij nog niet, maar het modehuis staat bekend om zijn klassieke en tijdloze ontwerpen. De ontwerpers gebruiken graag volumes, vormen en ongewone proporties in hun ontwerpen. Het belooft in ieder geval een verrassende collectie te worden. “We zullen de contrasterende universums van de twee modehuizen samenbrengen op een manier die iedereen zal verrassen,” vertelt het team achter Maison Martin Margiela.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=6WsPzz4XSc0[/pro-player]

We moeten nog wel even wachten op de collectie, want hij ligt donderdag 15 november 2012 pas in de schappen!

Add Your Comment