flirtende-vrouwen.jpg
Elke vrouw kent wel een aantal discrete flirttechnieken om de aandacht van een man te trekken, van een zwoele blik over de schouder tot een vluchtige aanraking. Maar, volgens de Sunday Telegraph, verspillen ze hun tijd. Want de meeste mannen zijn simpelweg blind voor dergelijke subtiele gebaren. Alleen wanneer een vrouw haar belangstelling extreem duidelijk maakt, zal de man de boodschap begrijpen.

Dat blijkt uit onderzoek dat werd verricht aan de universiteit van Indiana en waarvan de resultaten volgende maand worden gepubliceerd in het vakblad Psychological Science. De vorsers ondervroegen zo’n 300 studenten van beide geslachten om na te gaan of de mannen gevoelig waren voor signalen. Ze toonden hen foto’s van vrouwen en moesten die onderbrengen in de vakjes ‘vriendschappelijk’, ‘seksueel geïnteresseerd’ of ‘afwijzend’.

Daaruit bleek in de eerste plaats dat de mannelijke studenten veel slechter scoorden dan de meisjes en dat ze me name moeite hadden met het maken van een onderscheid tussen vriendschappelijkheid en verliefdheid. Vaak zagen ze in seksuele signalen een blijk van vriendschap, en in vriendelijkheid dan weer een duidelijke versiertechniek. De onderzoekers concluderen daaruit dat mannen de neiging hebben ‘ te verdwalen’ in een wereld van subtiele gebaren die ze niet kunnen herkennen.

Vrouwen zijn superieur
Volgens relatie-auteur Kathy Lette is dit een nieuw bewijs voor haar stelling dat vrouwen superieur zijn. “Vrouwen zijn zeer goed in het gebruiken én lezen van lichaamstaal, mannen kunnen alleen babbelen”, zegt ze. “Dat is erg verwarrend voor een vrouw, want de doorsnee-man beseft vaak pas dat we op hem vallen als we zijn kind baren ofwel denkt hij juist dat alle vrouwen constant op hem vallen”.

Bron: GVA

Add Your Comment