Schoenenkoning Manolo Blahnik gaat voor groen! Manolo Blahnik komt namelijk binnenkort met duurzame schoenen.

Manolo Blahnik lanceert aankomende lente een aantal duurzame schoenen. Hiervoor riep hij de hulp in van de eco vriendelijke ontwerpster Marcia Patmos en samen creëerden zij de Marcia Patmos for Manolo Blahnik collectie.

De lijn bestaat uit 2 nieuwe ontwerpen. Zo is er een platte schoen met open teen en een hooggehakte sandaal met bandjes in de kleuren zwart, geel, nude en blauw. De schoenen zijn gemaakt van afgedankte tilapia huiden, raffia en kurk.

Duurzame materialen

Marcia Patmos is in ieder gaval zeer te spreken over de nieuwe samenwerking. “Ik ben altijd op zoek naar duurzame materialen en ontwikkelingen. Ik houd van het idee van de tilapia huid, omdat het een bijproduct van de voedingsindustrie is en anders wordt weggegooid. Maar eigenlijk is het een heel mooi materiaal voor kleine lederwaren,” liet de ontwerpster weten.

Ondanks dat de Manolo Blahnik schoenen van afgedankte materialen zijn gemaakt is de prijs daar niet naar. De duurzame schoenen kosten zo’n 642 euro en liggen vanaf lente 2012 in de winkel.

Add Your Comment