De Spaanse politie heeft een wel heel bijzondere drugsvangst te pakken gehad. Zij arresteerden een bende gespecialiseerd in het maken van Manolo Blahnik schoenen van cocaïne.

De politie heeft op het vliegveld van Barcelona een drugsbende opgerold die cocaïne smokkelde in de vorm van Manolo Blahniks. Zij sloegen 5 Colombianen en 1 Spanjaard in de boeien omdat de mannen 9 paar Manolo Blahnik schoenen van cocaïne bij zich hadden. De schoenen hadden een totaalwaarde van 630.000 dollar. Want neerkomt op 70.000 dollar per paar en dat is zelfs voor Manolo Blahnik aan de hoge kant.

De bende maakte de schoenen door de cocaïne en een vloeistof te mengen tot een stevig goedje. Dit werd vervolgens in een vorm gegoten en daarna geschilderd om zo op een heuse Manolo Blahnik pump te lijken. Als de schoen eenmaal op de juiste plaats was aangekomen werd deze weer afgebroken tot poeder.

Schoenenverslaving

De mannen hebben op deze manier ruim 2 jaar lang drugs van Colombia naar Europa gesmokkeld. Kortom, deze drugsdealers met modegevoel geven wel een hele nieuwe betekenis aan het woord schoenenverslaving!

Add Your Comment