Het is een tijdje stil geweest rondom de nieuwe ontwerper van Dior. Maar nu gaat het gerucht dat Marc Jacobs naar Dior gaat.

Sinds het ontslag van John Galliano is Dior op zoek naar een nieuwe ontwerper. Het Franse modehuis zou hiervoor inmiddels niemand minder dan Marc Jacobs hebben weten te strikken. Hoewel bronnen beweren dat de officiële aankondiging van Marc Jacobs als hoofdontwerper bij Dior niet meer lang op zich laat wachten, houdt het modehuis de lippen nog altijd stijf op elkaar.

Louis Vuitton of Dior?

Dat Marc Jacobs op dit moment nog creatief directeur bij Louis Vuitton is, zou overigens geen probleem zijn. Bernard Arnault, de CEO van Louis Vuitton Moët Hennesy het bedrijf achter Dior en Louis Vuitton, is van mening dat Jacobs beide taken kan klaren. Mocht het de ontwerper toch te veel worden, dan ziet Arnault hem liever bij Dior. Het goede imago van Marc Jacobs zou Dior na de schandalen rondom John Galliano namelijk goed doen.

Kortom, na maanden van gissen is het nog altijd niet duidelijk wie de nieuwe ontwerper van Dior wordt. Zelf denk ik inderdaad dat Marc Jacobs een goede keuze is, maar zolang er nog niets officieel is kan het nog alle kanten op.