Marc Jacobs verandert naam Marc by Marc Jacobs

Designers door mode modeblog


Marc Jacobs gaat zijn merk Marc by Marc Jacobs ingrijpend veranderen. De 2de lijn van de ontwerper krijgt onder meer een nieuwe naam.

Nu Marc Jacobs gestopt is als ontwerper van Louis Vuitton wil hij zich gaan focussen op zijn eigen modehuis. Voor zijn Marc by Marc Jacobs lijn heeft hij 2 nieuwe ontwerpers aangenomen en hij gaat de naam van het label veranderen. “Ik heb altijd een hekel gehad aan de naam Marc by Marc Jacobs. Ik heb al een nieuwe naam, maar ik wil er nog niets over zeggen. Ik ben erg bijgelovig, als ik er nu al iets over zeg, dan ben ik bang dat het nooit gaat gebeuren,” laat Jacobs weten.

Katie Hillier en Luella Bartley zijn de nieuwe ontwerpers van Marc by Marc Jacobs. Op 11 februari onthullen zij tijdens de New York Fashion Week hun eerste collectie voor het merk, die ze samen met Jacobs ontwierpen. Volgens de ontwerper is het een jongensachtige en speelse collectie.

Hoofdlijn Marc Jacobs

Marc Jacobs wil zich voornamelijk richten op zijn hoofdlijn Marc Jacobs. Daarnaast wil hij ook weer meer aandacht gaan besteden aan zijn schoenen en accessoires. De ontwerper liet dit nu toe over aan zijn team. “Ik liet mijn team de tassen en schoenen maken en deed er zelf niets meer aan. Hierdoor gingen de verkopers zich bemoeien met de collecties en daardoor ging de identiteit verloren,” aldus Jacobs.

Foto via Style