Marni wordt de volgende designer voor H&M. Kortom, na Versace heeft H&M wederom gekozen voor een Italiaans modehuis.

H&M heeft Marni weten te strikken als nieuwste gastontwerper. Het Italiaanse label, dat bekend staat om haar innovatieve ontwerpen,  creëert voor H&M een lente 2012 collectie. De lijn zal zowel dameskleding, herenkleding als accessoires bevatten.

Zo zien we in de damescollectie sportieve en chique designs, veel kleuren en opvallende prints. De kleding kenmerkt zich door Afrikaans geïnspireerde dessins en eenvoudige blokkleuren en de materialen variëren van zijde tot katoen. De silhouetten zijn geïnspireerd op typische Marni stukken zoals jacquard knitwear, 7/8 broeken en plooirokken. Om het geheel compleet te maken zijn er bijpassende sjaals, sieraden, tassen en schoenen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=SNp_21VblyA[/pro-player]

Consuelo Castiglioni, de oprichtster van Marni, liet weten zeer blij te zijn met de samenwerking. “Ik wilde een echte Marni garderobe ontwerpen waarin al onze favoriete ontwerpen met de karakteristieke materialen en dessins te herkennen zijn. Ik houd ervan om dessins en kleuren naast elkaar te gebruiken, zo combineer ik tribal motieven met Bauhaus prints voor een sportieve uitstraling,” aldus Castiglioni.

Wel of geen succes?

Ondanks dat Marni wederom een klinkende naam is, vraag ik me toch af of dat dit modehuis bekend genoeg is om een enorme hype te veroorzaken. Bij Versace liep het immers ook geen storm, terwijl dit toch één van de grote namen is. Maar op 8 maart zullen we het uiteindelijke antwoord weten, want dan hangt de Marni voor H&M collectie in de schappen.