PC Hooftstraat
Hoewel veel designermerken last hebben van de financiële crises en de luxe winkels in Parijs en Londen uitgestorven zijn, staan toonaangevende merken nog steeds te trappelen om een winkel te openen in de PC Hooftstraat.

Zo opent Ralph Lauren deze maand de deuren van de vernieuwde winkel. Een maand later volgt Burberry en in november opent Tiffany’s een winkel aan de PC. Ook gaan de geruchten ten ronde dat Dior en Prada een boetiek willen openen aan de Amsterdamse Rodeo Drive, waar merken als Valentino, Louis Vuitton, Gucci en Chanel al gevestigd zijn.

De winkeliers van de PC juichen de komst van de grote merken toe. ”Wil je internationaal meetellen, dan zijn deze merken een must”, vertelt Edward de Jonge Urbach vice-voorzitter van ondernemersvereniging Fashion Museum District en eigenaar van Azzurro aan de Telegraaf. ”Ons imago schiet omhoog. De merken geloven in onze stad, ze menen dat wij ook het luxe segment aankunnen en dat is terecht. In mijn ogen is Amsterdam een hippe stad, toch missen we goede winkeltoeristen, omdat we de grote merken niet hadden.”

Laten we hopen dat alle geruchten waar zijn en dat de PC binnenkort kan concurreren met Rue St Honoré in Parijs en de Italiaanse Della Spinga. Hoewel ik zelf denk dat nog wel even kan duren, maar dromen mag altijd.

Add Your Comment