Metallic

Nu het officieel lente is en de zomer daarna haar entree maakt, is het de hoogste tijd voor nog een modetrend voor deze zomer. Want je zomergarderobe moet natuurlijk wel in orde zijn, als straks de eerste zonnestralen verschijnen. Daarom nogmaals een modetrend die deze zomer niet in jouw kledingkast mag ontbreken, de metallic look.

De metallic trend was afgelopen winter al in sommige collecties aanwezig. Toen waren het voornamelijk goud- en zilverkleurige accessoires, schoenen en tassen die je zo hier en daar zag opduiken. Maar dat is deze zomer niet meer genoeg! Als het aan de designers ligt, lijkt elke vrouw deze zomer op een cybergodin.

Er is deze zomer wel een duidelijke tweedeling in de metallic trend. Aan de ene kant hebben we merken als Gucci en Burberry Prosum, die zijn uitgegaan van het beeld dat in de jaren zestig heerste over de toekomst. Het resultaat: super korte A-lijn jurkjes, drukke prints en borduursels. Aan de andere kant staat een labels als Balenciaga. Dit merk laat pas echte veranderingen zien in ontwerptechnieken en materiaal keuze. Balenciaga verwijst niet naar het verleden, maar naar het heden.

Al hoop ik dat het heden nog even op zich laat wachten. Want ik ben nog niet klaar om nu al als cybergodin door het leven te gaan. Maar een beetje metallic hier en daar kan natuurlijk geen kwaad. Wat dacht je van een jeans met een metallic topje, een grote metallic tas en schoentjes. Daar kan ik nog wel mee leven.

Heb jij meer lef? Ga dan voor een gouden legging of een complete metallic outfit. Onthoud wel dat alleen goud not done is. Combineer goud met metallic grijs of een andere effenkeur. Al je een complete metallic outfit draagt, zijn natuurlijk wel allen ogen op jou gericht. Wat deze look erg geschikt maakt voor een feestje. Ga je liever voor iets rustigere outfit kies dan bijvoorbeeld, een metallic top of jasje of een jurkje met metallic glas. De metallic trend heeft niet veel accessoires nodig, een metallic tas of grote zonnebril maken jouw look helemaal af.

Add Your Comment