Thomas Maier, de ontwerper van Bottega Veneta, wilde zijn collectie krachtig laten beginnen tijdens de Milaan Fashion Week. Hij deed dit met strakke schouderlijnen, die vervolgens langzaam overliepen in zachte en soepele creaties.

De collectie voor winter 2010/2011 van Bottega Veneta begon in het zwart met wijde, grove leren broekpakken en bleef met de lange rechte jassen een stoere mannelijke  uitstraling  hebben. De zakelijke, maar vrouwelijke jurkjes brachten hier verandering in en zorgden voor een makkelijkere overgang naar de kleurrijke ontwerpen.

Om subtiel te beginnen, volgde de collectie van Bottega Veneta met donkergroene  en bruine bontmantels zo fluffig als een teddybeer en soepelvallende satijnen tuniekjurkjes in paars en grijs. De zwarte en antraciete catsuits kregen door de lossere fit een flatterende uitstraling.

De vrouwelijkheid in de collectie kwam van de mosgroene en marineblauwe cocktailjurken van glanzend taffeta, bruine en rode satijnen jurkjes voorzien van een leren topje. De lange Griekse-godin japonnen, met gesnoerde tailles in de kleuren zacht roze, felrood en zwart zorgden voor een romantisch einde van de collectie.

Add Your Comment