Gucci had dit jaar de eer om de Milaan Fashion Week te openen. Het modehuis deed dit met een zeer kleurrijke collectie voor zomer 2011.

Frida Giannini had zich voor de zomer 2011 collectie van Gucci laten inspireren door de jaren 70 fotografen Chris von Wangenheim, Guy Bourdin en David Bailey. Ze combineerde hun uitgesproken kleurenpalet samen met een de stad Marrakech wat volgens de ontwerpster leidde tot een Sophisticated Seduction collectie.

Op de catwalk zagen we leren jasjes, harembroeken, safari-jasjes, strapless jurken, jumpsuits, kokerrokjes en blazers. De kleuren varieerden van paars, turkoois en oranje tot rustig zwart, wit en beige. Qua stoffen gebruikte Giannini veel zijde, satijn, leer en suède, wat zij combineerde met opvallende details zoals, franjes, touw en veren.


Hoewel ik de Gucci show een geweldig start van de Milaan Fashion Week vond, was ik aan het begin niet al te enthousiast. Bij het zien van het eerste model gehuld in outfit waarin groen, paars en oranje met elkaar gecombineerd werden, kon ik alleen maar denken aan een luxe safari clown. Maar na de eerste look werd het kleurgebruik al mindere sterk en kwam de glamoureuze Gucci vrouw te voorschijn.

Add Your Comment