modebiennale.jpg

Eindelijk is het dan zover de Arnhemse Mode Biënnale! De hele maand juni staat de stad in het teken van mode en kunnen fashionlovers hun modehart ophalen op diverse locaties. Met als thema Happy Fashion lanceert de organisatie diverse tentoonstellingen, shows, theater, dans en design.

Biënnale betekend tweejaarlijks. Dit jaar is het de tweede keer dat Mode Biënnale tot stand komt, een hoogstandje van een mode evenement. Met namen als Victor & Rolf, Lanvin, John Galliano heeft de Biënnale nu al internationaal bekendheid verworven.

Welcome to the world of fashion heet de hoofdtentoonstelling van de Mode Biënnale. In het museum voor moderne kunsten, ArtEZ Hogeschool van de Kunsten en de Steenfabriek, gelegen aan de oevers van de Rijn waar je met heuse gondels of de voeteer naartoe wordt vervoerd. De hoofdtentoonstelling is goed voor zo’n 10.000 vierkante meter mode inspiratie. Wanneer je binnenloopt waan je jezelf in feeërieke sferen inclusief elfen, watervallen en regenbogen. Een wandelroute verbindt de drie locaties.

Te zien zijn collecties van modehuizen als John Galliano, Lanvin, Viktor & Rolf en Maison Martin Margiela, maar ook ontwerpers zoals ThreeAsFour, Cassette Playa, Henrik Vibskov, Bas Kosters, Cathy Pill, KIND, Sandra Backlund, Peter Pilotto, Romain Kremer, Basso & Brooke en Bernhard Willhelm. Piet Paris, internationaal erkend mode-illustrator, is verantwoordelijk voor de artistieke invulling van de Mode Biënnale.

Al dat moois maakt hebberig dus mode kopen kan ook, in de Steenfabriek is een speciale winkel ingericht waar exclusieve kleding kan worden aangeschaft. Deze maand wordt namelijk de Arnhem Fashion Biënnale collection gelanceerd. Deze unieke collectie bestaat uit 10 jurken welke speciaal voor de Mode Biënnale 2007 zijn ontwikkeld door een selectie van deelnemende ontwerpers. De gehele maand juni is deze collectie te koop in de Biënnale winkel in de Steenfabriek maar ook bij Colette in Parijs, the Pineal Eye in Londen, Appartment in Berlijn en Opening Ceremony in New York.
De toegangsprijs tot de drie hoofdlocaties is €8,- . Meer informatie en de mode agenda zijn te vinden via www.arnhemmodebiennale.nl

Shoppen in Arnhem
De 10.000 vierkante meter aan mode is nog lang niet alles, om een goede indruk te krijgen van de Biennale en het gezellige Arnhem moet er zeker een hele dag of liever een weekend worden uitgetrokken. Wanneer je plots een ‘modeoverdose’ constateert is er altijd nog het gezellige centrum van Arnhem wat ontdekt dient te worden.

Met winkels als onder andere Zara, Mango, woMen@work, H&M, Vero Moda, Replay, Jack & Jones, Trix & Rees en Vanillia is het goed shoppen in de binnenstad. Vergeet vooral de zijstraatjes niet voor de aparte boetiekjes.

Schoenen tip
Zoek je nog een paar fabulous shoes om je designer outfit mee af te stijlen? Dan moet je echt even naar Smits schoenen in de Jansstraat flaneren. Smits verkoopt o.a. Prada, Dolce & Gabbana, Gucci, Tod’s, Santoni, London Sole, Hugo Boss, Bikkembergs.

Smits is te vinden in de Jansstraat 8b

Voel je een ‘modemoeheidje’ opkomen dan kan je stijlvol bijkomen op een terrasje. Aan de Korenmarkt in de binnenstad vind je een sfeervol groot plein boordevol gezellige terrassen en diverse horecagelegenheden.

Heb jij nog shopping tips voor de stad Arnhem? Laat ze dan hier achter.

Add Your Comment