Gianfranco Ferré

De Italiaanse modeontwerper Gianfranco Ferré is zondagavond overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Ferré, die 62 jaar is geworden, was voor het weekend opgenomen in het San Raffaele ziekenhuis in Milaan. De ontwerper voelde zich niet goed en liet zich onderzoeken in het ziekenhuis. Zijn toestaand verslechterde vervolgens heel snel. Om 19.00 uur is Gianfranco Ferré overleden.

De in 1944 geboren ontwerper werd vanwege zijn grafische en gebeeldhouwde vormen ook wel de ‘architect van de mode’ genoemd. De stijl van Ferré was gebaseerd op strakke en geraffineerde lijnen. De witte blouse werd één van zijn handelsmerken. Ferré wordt door de modewereld gezien als één van de grondleggers van de Italiaanse haute couture.

Na een studie architectuur stortte Gianfranco Ferré zich in het begin van de jaren zeventig op het ontwerpen van accessoires. In 1974 richtte hij zijn eigen modehuis op, maar zijn echte doorbraak kwam in 1989 toen hij als hoofdontwerper bij Christian Dior aan de slag ging. Destijds was het nog ongehoord dat een niet Franse ontwerper de leiding had over het beroemde Franse modehuis. In het najaar van 1996 keerde Gianfranco terug naar Milaan om zich bezig te houden met zijn eigen collecties voor zowel mannen als vrouwen.

Add Your Comment