Modetrend cut out dress
Op dit moment kun je niet om de cut out dress heen. Dit sexy jurkje is dan ook een belangrijke modetrend van dit seizoen.

Een laag uitgesneden decolleté of een hoge split daar zijn we bekend mee, maar een cut out dress is weer iets anders. De naam van deze jurk onthult eigenlijk al wat je kunt verwachten. In deze jurken zijn stukken weggelaten waardoor een gedeelte van de huid zichtbaar wordt. Dit klinkt misschien vrij ordinair, maar opvallend is dat deze modetrend zowel op de catwalk van Victoria Beckham, Roberto Cavalli, Versace, Saint Laurent en Gucci als om het lijf van Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Emma Watson en Halle Berry heel goed staat.

Cut out dress

De cut out dress is geen eenheidsworst, de jurk is er dan ook in veel verschillende varianten. De jurk varieert van flirterig en lief tot sexy en verleidelijk. Zo zijn er jurkjes met uitsneden op de rug, onder de borsten, bij de taille en bij de armen. De uitsneden hebben verschillende vormen zoals rondjes, driehoekjes en hartjes. Qua lente loopt de cut out dress uiteen van mini tot maxi japonnen. De kleuren variëren van nude en zwart tot opvallend rood, maar ook bloemenprints, stippen en ruitjes zijn een optie bij deze modetrend.

Wil je ook een cut out dress aan je garderobe toevoegen? Dan vind je hieronder 16 leuke modellen.

Klik hier om alle cut out dresses te bekijken.

Foto’s via Style