Modetrends 2010
Prints behoren ook weer in de winter van 2009-2010 tot de modetrends. Maar welke prints zijn deze winter trendy?

Op de catwalk zagen we een heleboel verschillende prints voorbijkomen, variërend van dierenpatronen tot fantasieprints en van pied-de-poule tot bloemendessin. Het leek er bijna op alsof de modeontwerpers geen keuze konden maken tussen al die verschillende prints.

Hoewel patronen een outfit kunnen opfleuren, is een allover print niet voor iedereen weggelegd. Zeker als je klein van stuk bent is dit geen goed idee, laat dan de allover print over aan de langere dames.  Is jouw lichaam aan de stevige kant, kies dan voor vloeiende prints gecombineerd met rustige items.

Strepen, ruiten en blokken zijn helemaal goed deze winter. Ga jij liever voor iets minder hoekige prints, kies dan voor één van de volgende patronen.

Dierenprints
Elk seizoen duikt er wel een of andere dierenprint op, op de catwalk. Kortom de dierenprint is terug van niet weggeweest. Zo zagen we onder andere zebrastrepen, maar de luipaardprint is met stip favoriet deze winter.
Modetrends Dierenprints
Gezien bij: Fendi, D&G en Diane von Furstenberg.

Rozen
De roos zien we deze winter in alle soorten en maten. Is een uitbundige bloemenjurk iets te veel van het goede voor jou, combineer het dan met rustige items zoals een zwart jasje en een leren tas.
Modetrends rozen
Gezien bij: Marni, Burberry en Paul Smith.

Pied-de-poule
Deze winter kom je niet onder het pied-de-poule patroon uit. Deze print mag dit seizoen qua formaat variëren van XL grote tot meer subtielere omvang. Vind je dit zwart-wit dessin te saai, combineer het dan met kleurrijke accessoires, zoals een knalrode tas.
Modetrends Pied-de-poule
Gezien bij: DKNY, Matthew Williamson en Alexander McQueen.

Dolly dots
De stip is weer helemaal terug. Dolly dots zijn deze winter van de partij op jurken, jassen en blouses.
Modetrends dolly dots
Gezien bij: Marc Jacobs, Gucci en Dolce & Gabbanna.

Fantasiedessin
Wat ze precies mogen voorstellen weet ik niet, maar ook deze winter zien we weer hele mooie fantasieprints. De kleurrijke fantasiewereld wordt hier en daar gecombineerd met het caleidoscooppatroon.
Modetrends Fantasie
Gezien bij: Alexander McQueen, Balenciaga en Miu Miu.

Oriënt
Oosterse prints en zijde stoffen zijn heel populaire deze winter. Denk aan ikat-patronen en andere dessins, die afkomstig zijn uit het oude Perzië.
Modetrends Orient
Gezien bij: Valentino, Marni en Kenzo.