Voor Kerst en Oud en Nieuw hangen de winkels altijd vol met prachtige collecties. Weet je nog niet wat je aan wilt dit jaar? Dan vind je hier de modetrends voor de feestdagen van 2012.

Nu het einde van het jaar weer bijna inzicht is, wordt het tijd om na te denken over je outfit voor de feestdagen. Wat ga je dit jaar voor een glanzende japon, een stijlvol broekpak of voor een goudkleurige outfit? Om je bij deze vraag te helpen, staan hieronder de modetrends voor de feestdagen van 2012.

Glitter


Glitters en de feestdagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Pailletten en glitters komen dan ook werkelijk overal op terug variërend van jasjes tot broeken en accessoires. Het kleurenpalet bestaat uit allerlei feestelijke kleuren zoals rood, groen, blauw, zilver en goud. Je kunt deze stijl heel goed eigen maken door te kiezen voor een jurk met lovertjes, maar ook een top of een rok met glimmertjes doen het goed.

Het pak


Dit seizoen kunnen we niet om het broekpak heen. Voor de aankomende kerstdagen zijn er dan ook heel wat pakken te vinden in de winkels. Zo kun je kiezen voor een kleurrijk pak, eentje met prints of juist voor een elegant exemplaar. Als je niet zo’n fan bent van het broekpak, dan kun je er ook voor kiezen om het jasje te combineren met een klokkend minirokje.

De taille


Tijdens Kerst en Oud en Nieuw staat de taille volop in de aandacht. Want het vrouwelijke zandloperfiguur behoort tot de modetrends van de feestdagen van 2012. Een taillejurk van bijvoorbeeld kant of in een metallic stof is de perfecte optie om dit silhouet te creëren. Maar je zou ook kunnen gaan voor een peplum jurk, rok of topje.

Goud


De kleur van de maand december is zonder twijfel goud. Het is dan ook niet zo vreemd dat heel wat ontwerpers deze kleur in hun collectie verwerkten. Zo kun je kiezen voor liefelijke goudkleurige jurkjes, feestelijke topjes en chique rokken en broeken. Een ding is zeker, in deze glanzende stijl steel je ongetwijfeld de show tijdens de donkere dagen.

Kant


De laatste modetrend voor de feestdagen van 2012 is kant. Denk bijvoorbeeld aan korte kanten jurkjes, maar ook aan kanten tops en rokjes. Afhankelijk van welke stijl je kiest kan een kanten outfit neigen naar gothic of juist heel vrouwelijke zijn. Een jurk van kant en leer oogt dan ook een stuk krachtiger, dan een kanten top en rok in een nude tint.

Foto’s via Style