Net als afgelopen zomer spelen kleuren een belangrijke rol in de modetrends van winter 2011-2012. Alleen maakt dit seizoen het heldere kleurenpalet plaats voor edelsteentinten.

De edelstenen modetrend voor winter 2011-2012 was een welkome afwisseling tussen al het zwart op de catwalk. Verschillende modehuizen hadden zich voor hun kleurenpalet duidelijk laten inspireren door hun juwelenkist. Zo zagen we smaragd, saffier, robijn en amethist tinten voorbij komen.

Hoe draag je het?

De nadruk bij deze modetrend ligt op een onvervalste rijkdom, verschillende texturen en mooie contrasten in edelsteenkleuren. Denk bijvoorbeeld aan robijnrood, saffierblauw, smaragdgroen, amethistpaars en saffiergeel.

Met zulke uitgesproken kleuren kun je het beste kiezen voor heldere lijnen en snit, want de textuur is de enige versiering die je nodig hebt. Investeer daarom in 1 intense kleur, zoals paars, rood, geel, blauw of groen, die je in je hele outfit verwerkt. Als je dit teveel van het goede vindt, kun je het ook combineren met een zwarte panty of een stukje huid, zoals een blote schouder.

Als je jezelf liever niet van top tot teen wilt hullen in 1 kleur, kun je met edelsteentinten ook colour blocken. Wees niet bang om kleuren te combineren, want onthoud deze winter geldt hoe feller hoe beter. Je kunt dan ook met een gerust hart groen met rood of geel met paars mixen.

Accessoires

Qua accessoires heeft deze modetrend niet veel nodig. Een mooi paar pumps en een clutch zijn eigenlijk al genoeg. Natuurlijk geldt voor beide items wel dat je ze voor de ultieme edelstenen look afstemt op de kleur van je jurk.

Onder andere Diane von Furstenberg, Yves saint Laurent, Burberry, Prada, Versace, Ralph Lauren en Gucci lieten zich inspireren door edelstenen. Wat vind jij van de edelstenen modetrend voor winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style

Add Your Comment