De jaren 40 spelen een belangrijke rol in de modetrends van winter 2011-2012. Kortom, dat betekent dat de rokken en jurken weer wat langer worden.

Tijdens de grote fashion weken schreed er regelmatig een glamoureuze verschijning over de catwalk in de vorm van de jaren 40 vrouw. Zo zagen we bij Dior knielange jurken geïnspireerd door de legendarische New Look collectie van het modehuis. Maar de jaren 40 modetrend van winter 2011-2012 was nergens zo overvloedig aanwezig als op het plankier van Miu Miu.

Hoe draag je het?

De Tweede Wereld oorlog is zeer bepalend geweest voor de mode van de jaren 40. Door de oorlog moest er bezuinigd worden op stoffen waardoor de vloerlange rok van de jaren 30 werd ingeruild voor een exemplaar tot net onder de knie. Met als resultaat dat rokken en jasjes onderling gecombineerd konden worden, waardoor het tweedelig mantelpakje enorm populair werd.


Het klassieke jaren 40 silhouet bestaat uit een kokerrok tot over de knie met daarop een jasje met hoekige schouders. Dit klinkt misschien wat tuttig, maar deze look is alles behalve saai. Want door de ingesnoerde taille komen jouw vrouwelijke vormen perfect uit.

Naast een kokerrok kun je natuurlijk ook kiezen voor een jurk tot aan de knie. Om deze ietwat conservatieve lengte wat kittiger te maken, kozen veel ontwerpers voor een hoge split. Daarnaast kun je de look ook krachtiger maken door je rok te combineren met een sexy top of blouse in plaats van een jasje.

Ondanks dat de mode in de jaren 40 op de bon ging, is er voor deze stijl gebruik gemaakt van luxe stoffen die slank langs het lichaam vallen. Denk bijvoorbeeld aan chiffon, zijde en bont aangevuld met heldere vintage motieven en bloemenprints.

Accessoires

Omdat bij deze modetrend de nadruk ligt op de taille kun je deze extra accentueren met een dunne centuur. Verder maak je de jaren 40 look compleet met een bontjasje en elleboog lange handschoenen. Qua schoenen zijn een paar goede hakken zeer geschikt die je kunt combineren met een envelop clutch of chique handtas.


Naast Dior en Miu Miu lieten ook Marc Jacobs, Louis Vuitton, Balenciaga, Valentino, Donna Karan en Moschino zich inspireren door de jaren 40. Wat vind jij van deze modetrend voor winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style

Add Your Comment