Minimalisme blijft een gouden oude! Want deze look is de afgelopen seizoenen niet van de catwalk geweest en behoort dan ook tot de modetrends van winter 2011-2012.

Tijdens de grote modeweken kwam de minimalistische stijl in verschillende vormen over het plankier. Deze modetrend van winter 2011-2012 splitst zich dan ook in 2 richtingen. Zo zagen we bij Jil Sander en Alberta Ferretti minimalisme à la jaren 60 met zuivere kleuren en bij Celine en Lanvin de scherpe snit van de jaren 90.

Hoe draag je het?

Minimalisme is alles behalve saai en dat weten de dames uit Scandinavië al jaren. Ze hebben deze stijl dan ook als geen ander in de vingers en zien er in hun eenvoudige maar mooi gesneden broek, shirt en jasje uit om door een ringetje te halen.

De basisregels voor deze modetrend zijn strakke lijnen en een eenvoudige snit. Zolang je het silhouet simpel houdt en de stoffen luxe, maakt het niet uit of je kiest voor vloeide lijnen of het accentueren van je rondingen. Hierdoor kun je zowel kiezen voor een verfijnde en soepel vallende jurk als voor een stoer gebreid vest.

Ondanks dat je bij minimalisme misschien direct denkt aan basic nuances zoals zwart, wit, grijs en beige mag je bij deze look ook best een beetje spelen met kleur. Zo kun je gaan voor een outfit in een uitgesproken tint rood of blauw.

Accessoires

Qua accessoires draait het bij deze stijl natuurlijk om eenvoud. Eigenlijk zijn een paar mooie schoenen en leren tas al genoeg. Alle overige poespas kun je voor de perfect minimalistische look beter achterwegen laten.

Max Mara, Jil Sander, Alberta Ferretti, Giambattista Valli, Celine, Sportmax, Lanvin en Pringle of Schotland verwerkten minimalistische creaties in hun collectie. Wat vind jij van de minimalisme modetrend van winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style

Add Your Comment