De nomaden zijn een grote inspiratiebron geweest voor de modetrends van winter 2011-2012. Dat houdt in dat je je dit najaar kunt hullen in opvallende prints.

Als het aan de ontwerpers ligt dragen we aankomend seizoen veel bonte prints. Want de nomaden modetrend voor winter 2011-2012 staat bol van de geometrische designs, Ikat prints, rijke kleuren en handwerk. Zo koos Proenza Schouler voor de stijl van de oorspronkelijke bewoners van Amerika en liet Rodarte zich leiden door Little House on the Prairie.

Hoe draag je het?

Deze modetrend is een combinatie van Navaho indianen met een vleugje huiselijke vakmanschap en een toefje Wilde Westen. Denk hierbij aan uitgesproken prints, haakwerk, macramé, ruw gebreide stoffen en stikwerk.

Bij deze look draait het om verschillende etnische prints, die je gerust met elkaar kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een jurk met een Ikat design met daaroverheen een bontjas of voor een kleurrijke gebreide broek met daarop een veren top.


Als je een gehele print outfit teveel van het goede vind, dan kun je ook gaan voor 1 item met een print. Een jeans of een zwarte broek met een mooie gebreide omslagdoek is altijd een goede keuze. Voor een rustig effect combineer je een etnische print met neutraal gekleurde kledingstukken.

Accessoires

Qua accessoires kun je je bij deze modetrend volledig uitleven. Maar als je outfit al vrij druk is en je een clown look wilt voorkomen, kun je het beter over een wat rustigere boeg gooien. Ga dan voor een paar bijpassende schoenen en een mooie leren of suède tas.


Een simpele outfit kun je gerust opleuken met etnische juwelen, zoals een ketting met veren of een grove armband. Ook knie hoge laarzen met franjes of enkellaarsjes bezet met kralen passen perfect bij deze stijl en een clutch met drukke print maakt het plaatje compleet.

Hermès, Chloé, Roberto Cavalli, Matthew Williamson, Rodarte, Christopher Kane en Proenza Schuler omarmden de nomaden look. Wat vind jij van deze modetrend voor winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Add Your Comment