De koude en donkere dagen worden dit najaar toch een beetje stralender dan normaal. Want glans is één van de modetrends van winter 2011-2012.

Glitters, pailletten en metallics zijn dit seizoen werkelijk overal. Op de catwalk was de glans modetrend van winter 2011-2012 dan ook goed vertegenwoordigd. Zo koos Balmain voor metallic jasjes, Marc Jacobs voor rokken met pailletten en Dolce & Gabbana voor glitterjurken.

Hoe draag je het?

Deze modetrend draait om glitter en glamour. De toverwoorden van deze look zijn dan ook veel glitters, kleurrijke metallics, glimmende pailletten en een vleugje jaren 20. Kortom, deze stijl is niet voor muurbloempjes, want schitteren zul je zeker in deze creaties.

Ondanks dat pailletten en glitters het misschien niet al te best doen in de woonkamer, zijn ze op een feestje absoluut de sterren van het bal. Kies voor een rok met glitters en een mooie rustige top of voor een gehele pailletten outfit. Een lange paillettenjurk staat bijvoorbeeld erg vrouwelijk.

Als je het teveel van het goede vindt om jezelf van top tot teen te hullen in de glitters, dan zijn metallics een goed alternatief. Ga voor één glanzend item, zoals een metallic top, en combineer dit voor de rest met simpele kledingstukken.

Accessoires

Wat accessoires betreft kun je het rustig houden of geheel over de top gaan. Een glitterend avondtasje en een lange ketting gaan perfect samen met een glitterjurk. Verder zorgt de klassieke puntschoen voor een verfijnd totaalplaatje.

Naast Marc Jacobs, Dolce & Gabbana en Balmain kozen ook Prada, Calvin Klein, Stella McCartney en Moschino voor glinstering op de catwalk. Wat vind jij van de glans modetrend van winter 2011-2012.

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style

Add Your Comment