Satijn doorweven met zilver- en gouddraad, barokke stenen, goudbrokaat, diamanten, kralen en een vleugje Oriëntaalse luxe. Dit zijn de sleutelwoorden van de barok modetrend van winter 2012-2013.

Voor de minimalistische dames onder ons is de barok modetrend van winter 2012-2013 waarschijnlijk even slikken. Op de catwalk werd namelijk plaats gemaakt voor pracht en praal in de vorm van stras, kant, boorduurwerk, gouddraad, kristallen, haakwerk en parels. Zo pakten de heren van Dolce & Gabbana deze trend groots aan, maar ook Prada, Louis Vuitton, Balmain en Lanvin voorzagen hun creaties van rijke versieringen.

Hoe draag je het?

Als je even moet wennen aan deze uitgesproken trend, dan is dat totaal niet vreemd. Deze stijl, die we ook zagen in de jaren 80 en begin jaren 90, staat immers haaks op alle minimalisme van de afgelopen tijd. Toch gaan we dit seizoen voor luxueuze en uitgesproken barok outfits.

De barok modetrend van winter 2012-2013 is op-en-top vrouwelijk. Dit moet je dan ook zeker doorvoeren anders verdwijnt de glamour uit deze stijl. Om dit te realiseren kun je het beste kiezen voor jurkjes, rokjes en topjes met parels, kralen en goud- en zilverdraad. En als je er van houdt om te stralen, ga dan voor zowel boven als onder voor versieringen.

Mocht je niet helemaal overtuigd zijn van deze trend, draag het dan niet in volle glorie. Investeer bijvoorbeeld in een vrouwelijk jasje met een bloemenpatroon, mooi stenen of met borduursels deze kun je combineren met een basis pantalon of rok.

Accessoires

Qua accessoires kun je met deze stijl verschillende kanten op. Als je vindt dat je outfit al genoeg aandacht trekt, kies dan voor een paar chique hakken en een tas. Maar je kunt natuurlijk ook echt all the way gaan met fonkelende accessoires. Zo zagen we op de catwalk veel versierde ceintuurs, losse glinsterende kraagjes en grote sieraden.

Foto’s via Style