Afgelopen zomer stond de taille al volop in de spotlights en ook dit seizoen is het vrouwelijke zandlopersilhouet een van de modetrends van winter 2012-2013. Want ronde vormen waren goed vertegenwoordigd op de catwalks van de modehuizen.

Tijdens de grote modeweken vierde de peplum look wederom hoogtij. Zo verwerkte Christopher Bailey deze taille modetrend van winter 2012-2013 in zijn Burberry trenchcoats en kokerrokken door er volumineuze zakken op te zetten. Verder kozen Dior, Stella McCartney, Lanvin, Kenzo en Bottega Veneta ook voor vrouwelijke rondingen.

Hoe draag je het?

Aangedikte volume is het sleutelwoord van deze trend. Deze look realiseer je dan ook door met proporties te spelen. De borsten, taille en heupen lenen zich hier allemaal perfect voor, maar de echte focus leg je op de taille.

Een smalle taille krijg je door je schouders en heupen te verbreden. Zo kun je kiezen voor een wijd uitwaaierende rok met daarop een getailleerd jasje met brede schouders en opbollende schootjes. Een andere optie is een jurk met bolle heupen of een top met peplums gecombineerd met een broek.

Accessoires

Bij de taille modetrend van winter 2012-2013 is het de bedoeling dat de aandacht gaat naar je middel. Daarom kun je het qua accessoires het beste vrij eenvoudig houden. Om je zandloperfiguur extra te benadrukken zou je wel riem om je taille kunnen dragen. Verder kun je afhankelijk van je stijl kiezen voor een paar platte schoenen of pumps en in je hand een mooie tas of clutch.

Foto’s via Style