Als het aan de grote modehuizen ligt mag het heel snel koud worden. Want de grote trui is een van de modetrends van winter 2012-2013.

De grote trui was volop aanwezig op de catwalk tijdens de modeweken. Zo koos Karl Lagerfeld voor zijn Chanel collectie voor truien in een bonte kleurenmix van paars, groen en zwart. Ook niet te missen waren de truien met dierenprints bij Kenzo en Burberry, maar ook Stella McCartney, Chloé en Rochas verwerkten deze modetrend van winter 2012-2013 in hun collectie.

Hoe draag je het?

De grote trui is naast het broekpak de musthave van deze winter. Hoewel de trui je waarschijnlijk aan de jaren 80 doet denken en in jouw ogen misschien niet het meest modieuze kledingstuk is, is dat dit seizoen absoluut niet het geval. De truien van nu zijn groot, warm, gebreid en vaak voorzien van een print.

De trui met print is toch wel het opvallendste exemplaar van deze winter. Als je niet bang bent om op te vallen kun je deze combineren met een bijpassende broek of rok met print. Als je het niet zo op prints hebt, kun je ook kiezen voor een effen oversized model. Deze draag je bijvoorbeeld met een rok waar je de trui zowel in als over kunt dragen.

Accessoires

Qua accessoires kun je bij de grote trui modetrend van winter 2012-2013 denken aan een riem in de taille om het geheel wat meer vorm te geven en aan een warme sjaal om je nek. Om de look vrouwelijk te maken, kies je voor een paar hakken en een mooie leren tas.

Foto’s via Style