Het broekpak is terug van weggeweest. Want de grote modehuizen bombardeerden het pak tot één van de modetrends van winter 2012-2013.

Tijdens de modeweken maakte het pak uitgevoerd in prints en seventies kleuren furore op de catwalk. Zo vertaalde Miuccia Prada deze modetrend van winter 2012-2013 bij Prada en Miu Miu naar psychedelische prints, jacquard stoffen en fluweel. Maar ook Giorgio Armani, Stella McCartney en Ralph Lauren kozen voor het mannenpak.

Hoe draag je het?

Bij deze trend moet je het stoffige kantoorpak van vroeger echt vergeten. Het pak van nu is fris, opvallend, kleurrijk, excentriek, mannelijk of juist elegant. Het is maar net welke stijl het beste bij jou past.

Je kunt deze look eigenlijk zo gek maken als je wilt. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een jaren 70 print of voor een bloemendesign, want de mannelijke snit leent zich echt uitstekend voor rijke versiersels.

Het broekpak van dit seizoen mag lekker matchy matchy. Als je dit toch teveel van het goede vindt, kun je ook een broek dragen met een cardigan in dezelfde kleur of met een blouse met stropdas. Als je het niet zo op pantalons hebt, dan zou je deze ook kunnen vervangen door een klokkende rok of een short.

Accessoires

Om de broekpakken modetrend van winter 2012-2013 compleet te maken kun je een paar opvallende extraatjes aan je outfit toevoegen. Een dun riempje om de taille, een horlogeketting, sokjes met print en een bijzondere clutch doen het erg goed. Qua schoenen kun je gaan voor vrouwelijke pumps of voor mannelijk schoeisel zoals brogues en loafers.

Foto’s via Style