Na alle zoetheid van de zomer gaan we deze winter voor donker. Want leer met een vleugje gothic is één van de modetrends voor winter 2012-2013.

Boterzacht en luxe was het leer dat voorbij kwam op de catwalks van de grote modehuizen. Zo kozen Valentino en Calvin Klein voor leren jurken en Diane von Furstenberg en Givenchy voor lerenjassen met een klassieke snit. De leer modetrend van winter 2012-2013 zorgt dan ook niet alleen voor de nodige weelde in je kledingkast, maar ook voor een scheutje sexy gothic invloeden.

Hoe draag je het?

Leer wordt dit seizoen in allerlei creaties, variërend van jumpsuits tot jurken en jasjes, gebruikt. Een zwarte leren kokerrok, die je combineert en een simpele top, is zonder twijfel een goede investering. Maar je kunt ook kiezen voor een jurk met brede schouders en een smalle taille à la de jaren 80.

Het kleurenplaten van de leer modetrend voor winter 2012-2013 bestaat voornamelijk uit zwart. Maar je kunt ook gerust voor andere nuances gaan, zoals mosgroen, paars-rood, inktblauw en bruinrood. Deze kleuren zijn minstens even mooi als zwart, maar halen het scherpe randje van de stijl waardoor deze minder hard wordt.

Accessoires

Qua accessoires kun je deze look afmaken met een paar verleidelijke lange handschoenen. De schoenen lopen uiteen van chique pumps tot kniehoge laarzen. De tassen zijn natuurlijk van ultra zacht leer en zijn zo nu en dan van studs voorzien.

Foto’s via Style