Dit seizoen trekken veel designers weer een gouwe ouwe uit hun modieuze hoed. Want de military look is één van de modetrends van winter 2012-2013.

Tijdens de modeweken zagen we weer een oude bekende om de hoek komen marcheren. Want een hele rits designers waren in de ban van het leger. Zo koos Victoria Beckham voor strakke uniformen met een sexy twist, maar ook Burberry, Isabel Marant en Moschino verwerkten de military modetrend van winter 2012-2013 in hun creaties.

Hoe draag je het?

Een scherpe snit, een scheutje androgeen en opvallende knopen dat zijn de sleutelwoorden van de military look. Denk bijvoorbeeld aan parka’s met leer elementen, ingesnoerde tailles, accenten op de schouders, jasjes met dubbele rij knopen en versiersels geïnspireerd op het leger.

Als je een statement wilt maken, ga dan voor een mooie officiersjas. Want verschillende ontwerpers kozen voor militaire jassen uitgevoerd in zware stoffen, hoge kraag en voorzien van gouden knopen. Natuurlijk kun je een kaki exemplaar nemen, maar deze statige jassen komen nog beter tot hun recht in het sneeuwwit, zwart of grijs.

Accessoires

Om military modetrend van winter 2012-2013 iets zachter te maken kun je gebruik maken van de juiste accessoires. Met een riem rondom je taille leg je bijvoorbeeld de nadruk op je figuur en met een puntige pump zorg je voor een vrouwelijke toevoeging.

Foto’s via Style