Designers gaan dit najaar voor groot, groter, grootst. Want kleding die oversized valt is een van de modetrends van winter 2012-2013.

Waarom zou je voor strak gaan als het ook los kan, is iets wat veel ontwerpers dit seizoen gedacht moeten hebben. Want de modehuizen kozen massaal voor oversized. Zo ging Stella McCartney voor sportieve powerlook en Céline voor klassieke snit. Verder lieten ook Chanel, Chloé, Ance en Balenciaga zich inspireren door de oversized modetrend van winter 2012-2013.

Hoe draag je het?

Dit seizoen geldt duidelijk hoe groter, hoe beter, want oversized is wat de klokt slaat. Deze stijl draait om uitvergrote vormen en grafische vlakken en is dan ook perfect voor een tomboy die houdt van minimalisme.

Je kunt jezelf deze winter beschermen met robuuste stoffen, jasjes met schouders, wijde broeken en architectonische rokken. Denk bijvoorbeeld aan broeken met kruizen die een stuk lager hangen dan het echte kruis en truien met schouders die zo groot zijn dat ze halverwege je armen reiken.

Ben je nog lichtelijk groen als het om de oversized trend gaat? Kies dan voor een groot item en draag dit met slank gesneden kledingstukken. Zo creëer je een mooie tegenstelling en kun je tegelijkertijd wennen aan deze stijl.

Accessoires

Qua accessoires houd je het bij de oversized modetrend van winter 2012-2013 vrij rustig. Dit is geen stijl om grootst uit te pakken met sieraden, maar dat neemt niet weg dat je mag pronken met een paar krachtige schoenen en tas. Kies bijvoorbeeld voor een clutch met rechte vormen en een paar pumps met puntige neuzen en torenhoge hakken.

Foto’s via Style