Elk seizoen zijn de designers wel in de ban van een bepaalde kleur. Ditmaal lieten ze zich verleiden door paars en blauw en dat zorgden voor een van de modetrends van winter 2012-2013.

Tijdens de grote modeweken was er een heus kleurenoffensief gaande. Paars en blauw kwamen in allerlei schakeringen voorbij. Zo kozen Prada, Bottega Veneta en Dior voor koninklijk paars. Marc Jacobs, Chloé en Lanvin gingen voor de andere kant van deze modetrend van winter 2012-2013 en hulden hun modellen in luxueus blauw.

Hoe draag je het?

Blauw en paars staan rijk, maar zijn ook op-en-top vrouwelijk. Op de catwalk zagen we broekpakken, breisels en avondjurken verschijnen in azuurblauw, violet, kobaltblauw en amethist. Er is dan ook genoeg keuze, maar de meest verstandige aanschaf is toch een jurkje in diepblauw of rijk paars.

Het mooiste is om deze kleuren geheel monotoon te dragen. Want zo creëer je een krachtige look. Toch kun je er ook voor kiezen om het te combineren met zwart, maar laat de andere kleur dan wel overheersen, anders verliezen blauw en paars hun kracht.

Accessoires

Bij deze stijl kun je je werkelijk van top tot een hullen in dezelfde kleur compleet met bijpassende pumps en clutch. Mocht je geen schoeisel in de juiste tint kunnen vinden, dan zijn diepzwarte of nude schoenen het alternatief. Als je nog een beetje in dubio zit over deze modetrend van winter 2012-2013 kun je het ook subtiel aanpakken. Een paar paarsblauwe hakken of een tas zijn dan een goede investering.

Foto’s via Style