Deze winter kun je de bloemetjes lekker buiten zetten. Want winterse bloemen behoren tot de modetrends van winter 2012-2013.

Dacht je dat bloemenprints echt iets voor de zomer waren? Dan heb je het mooi mis. Op de catwalk zagen we namelijk tientallen outfits met bloemen voorbij komen. Zo kozen Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Alexander McQueen, Valentino en Gucci om deze modetrend voor winter 2012-2013 in hun collectie op te nemen.

Hoe draag je het?

Winterbloemen hebben warme kleuren, perfecte patronen, maar ook iets scherps. De prints van dit seizoen zijn donker dan de liefelijke bloemen van afgelopen zomer. Daarnaast zorgen rijke stoffen als fluweel, wol en kant ervoor dat de bloemen luxe en romantiek uitstralen.

Omdat de bloemenprints van zichzelf al erg overvloedig zijn, kozen designers voor simpele lijnen. Lage kleding, glinstering en de kleur wit kun je bij deze look beter achterwegen laten. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zacht en zwierig jurkje.

Accessoires

De Winterse bloemen modetrend van winter 2012-2013 heeft qua accessoires niet veel nodig. Als je voor een chique hakken en een mooie tas in de kleur van je bloemen outfit gaat, zit je eigenlijk al goed.

Foto’s via Style