modetrend-2009-afrika

Nu de tempratuur weer begint te stijgen en de zomer niet meer zo ver weg lijkt. Wordt het tijd om de wintergarderobe te vervangen voor fijne zomeroutfits. Om het kiezen tijdens het winkelen wat makkelijker te maken, selecteerden wij de belangrijkste modetrends voor zomer 2009 die dit seizoen absoluut in je kast moet hebben. Hou Modeblog de komende dagen goed in de gaten en ontdek hoe de zomer van 2009 eruitziet.

De Afrikaans avontuur modetrend is een samengaan van twee populaire zomerse stijlen, de tribel look en safari chic. Beide looks waren in grote getale aanwezig op de catwalks tijdens de internationale fashion weken.

De tribel look, ofwel stammen mode, kenmerkt zich door Afrikaanse kleuren, kralen en borduursels. Je hoeft deze zomer echt niet met een mand op je hoofd te lopen of een Afro kapsel aan te meten om met deze trend mee te gaan. Een jurkje met en ikat print, een luipaardentopje of een rokje van stro is al genoeg. Met een modern silhouet of met urban accessoires, zoals sportieve schoenen en lange gouden kettingen, geef je de traditionele stammenprints een eigentijdse draai.

modetrend-2009-afrika-2

De sleutelwoorden van de safari chic trend zijn, hoe kan het ook anders, kaki, natuurtinten en dierenprints. Ook voor deze look maakte de designers volop gebruik van Afrikaanse prints, ditmaal gemixt met luxe materialen voor een ultiem chic geheel. Traditionele wikkelgewaden werden omgetoverd in Westerse jurken. Voor de finishing touch werden hoge hakken, leren riemen en safari hoeden gebruikt.

Op de catwalk van Marc Jacobs, Dior, Oscar de la Renta, Christian Lacroix, Louis Vuitton, Roberto Cavalli en Diana von Furstenberg zagen we de tribel look voorbij komen. En designermerken als Ralph Lauren, Hermes, Burberry Prosum, Jil Sander, Gucci en Bottega Veneta gebruikte de safari chic trend in hun zomercollectie.

Add Your Comment