Oe la la, we gaan dit seizoen terug naar de jaren 20. Want voor de modetrends van zomer 2012 lieten verschillende designers zich inspireren door deze roemruchtige periode.

Gucci, Ralph Lauren, Yves Saint Laurent en Marchesa namen ons tijdens hun catwalkshow mee terug in de jaren 20 van New York, Londen en Parijs. Hiervoor lieten ze zich leiden door jazz, louche lounges en The Great Gatsby. Dit vertaalde zich naar sexy art deco glitter en een ultra vrouwelijk silhouet.

Hoe draag je het?

De jaren 20 vrouw is een diva die graag de show steelt in haar oogverblindende outfit. Verwacht dan ook een overvloed aan feestjurken met boven aan de menukaart de bekende flapper dress bezaaid met pailletten en kraaltjes.

De jaren 20 op zijn 2012 doe je als volgt: Kies bijvoorbeeld voor een lange gedrapeerde jurk met verlaagde taille. Hoewel het silhouet minimalistische is, zijn de materialen luxe en ligt de nadruk op grafische lijnen en plooien. Wil je een stapje verder gaan, kies dan voor een flapper dress bezet met pailletten en kant.

Een andere manier om de jaren 20 te dragen is een gedurfde combinatie in de vorm van leren rok en een transparant blouse. Veder kun je ook een vleugje lingerie laten zien. Pas bij deze stijl overigens wel op met felle kleuren.

Accessoires

Bij de jaren 20 modetrend voor zomer 2012 mag je echt uitpakken en dat geldt ook voor de accessoires. Denk aan veren, pailletten, kralen en art deco-achtige sieraden. Aan je voeten draag je een paar torenhoge hakken en in je hand een glitter clutche.

Foto’s via Style