De jaren 50 is een van de modetrends van zomer 2012. Kortom, ook dit seizoen nemen de designers ons weer mee naar vervlogen tijden.

Een vleugje nostalgie is nooit slecht, moeten de meeste modehuizen gedacht hebben toen zij met de jaren 50 modetrend voor zomer 2012 op de proppen kwamen. Ondanks dat we de fifties al vaker voorbij hebben zien komen, is het ditmaal meer meisjesachtig en vrolijker dan voorheen. Zo kozen Prada, Dolce & Gabbana en Marc Jacobs voor opvallende prints en sexy tops.

Hoe draag je het?

Denk aan een zandloper silhouet en aan flirterig vrouwelijk chic en je hebt de deze stijl te pakken. De jaren 50 á la nu zijn een combinatie van kuise jurkjes, strakke kokerrokken, liefelijke vestjes en beha-achtige tops.

De makkelijkste manier om deze modetrend eigen te maken is door te kiezen voor een kanten jurk, maar ook een kokerrok en een zwierig rokje doen het ook goed. Draag je liever een broek? Kies dan voor een model met sigarettenpijpen met daarop een witte top.

Daarnaast is het combineren van kleuren en materialen en simpele manier om de jaren 50 look te creëren. Houd het qua kleuren vooral op sorbettinten die je afwisselt met bloemenprints en ruitjesmotieven.

Accessoires

De tas is het belangrijkste accessoire van deze stijl. Daarom is een tas in een in het oog springende kleur een perfecte optie. Verder maken een paar mooi pumps, lange oorbellen en een vlinderzonnebril de jaren 50 modetrend compleet.

Foto’s via Style