Voor de modetrends van zomer 2012 namen de designers een duik in de zee. Eenmaal terug op land lieten zij zich inspireren door vissen, koraal en schelpen en viola daar was de onderwaterwereld.

Toen Karl Lagerfeld de Chanel catwalk omtoverde tot een onderwaterwereld, was het duidelijk dat één van de modetrends voor zomer 2012 was geboren. Maar Lagerfeld was niet de enige die zich door de oceaan liet leiden. Ook Alexander McQueen, Armani, Versace en Givenchy gebruikte de zee als muze.

Hoe draag je het?

De onderwaterwereld is waarschijnlijk de meest verfrissende modetrend van dit seizoen. Want wat is nu meer sprekend voor de zomer dan een helder blauwe zee? Denk voor deze stijl in woorden als: zeemeerminachtige jurken, studs in de vorm van zeesterren, zeepaard motieven, parelmoerachtige en glanzend blauwe kleuren, golven en heel veel schelpen.

De oceaan kent verschillende lagen, variërend van het mooie wateroppervlak tot de mysterieuze diepzee, en dat zien we ook terugkomen in deze stijl. Zo is er aan de ene kant de donkere en geheimzinnige eigenschappen van het water en aan de andere kant de levendige elementen. Ondanks dat deze stijlen van elkaar verschillen hebben ze wel hun gevoel voor glans en transparante lagen gemeen.

Accessoires

Natuurlijk ontsnappen de accessoires ook niet aan de onderwaterwereld modetrend van zomer 2012. Kettingen worden versierd met liefelijke zeepaardjes en haaientanden en parels zien we niet alleen om je nek en in de taille, maar ook in het haar. Clutches nemen de vorm aan van schelpen en pumps in pasteltinten of glanzende sandalen maken deze look compleet.

Foto’s via Style