Naast bloemen zagen we ook veel dieren, tropische ensembles, geometrische motieven en paisley dessins voorbij komen op de catwalk. Kortom, prints zijn een belangrijk onderdeel van de modetrends van zomer 2012.

Prints, designers lijken er geen genoeg van te krijgen. Zo kozen Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Jil Sander, Diane von Furstenberg en Salvatore Ferragamo voor strepen, vogels, palmbomen, paisley en andere grafische uitspattingen. Deze modetrend van zomer 2012 zorgde dan ook voor kleurrijk en af en toe chaotisch geheel op het plankier.

Hoe draag je het?

Als kleding dit seizoen kon praten, dan zouden ze vetrellen hoe blij ze zijn. Want de kleurrijke prints staan bol van vrolijkheid, optimisme en karakter. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit een uitgesproken stijl is, die niet al te geschikt is voor muurbloempjes.

Bij deze trend is het belangrijk dat je een thema kiest. Ga je voor tropisch, grafisch of toch iets anders? Als je eenmaal jouw stijl hebt gevonden, kom je bij het volgende dilemma. Wat hul je je wel of niet van top tot teen in prints? Als een hele print outfit voor jou te veel van het goede is, kun je ook kiezen voor 1 opvallend item. Combineer bijvoorbeeld een druk shirt met een witte broek. Want uitpakken mag dit seizoen, maar is geen vereiste!

Accessoires

Ook de accessoires gaan helemaal mee in de print modetrend van zomer 2012. Een paar kleurrijke schoenen of een tas met een opvallend dessin waren dan ook favoriet bij veel ontwerpers. Verder kun je denken aan zonnebrillen met printjes en sieraden met palmbomen en gekleurde stenen.

Foto’s via Style