De aankomende Olympische Spelen zijn een belangrijke inspiratiebron geweest voor de modetrends van zomer 2012. Want heel veel designers lieten zich voor hun collectie leiden door sport.

Dat de Olympische koorts al vroeg zijn intrede heeft gedaan was erg duidelijk tijdens de 4 grote modeweken. Want wie een blik op de catwalk wierp, had al gauw door dat sport één van de modetrends van zomer 2012 is. Zo namen Isabel Marant en Alexander Wang het trainingsjack als uitgangspunt, koos Lanvin voor sportieve zijde broeken en gaf Stella McCartney haar jurken een sportieve draai.

Hoe draag je het?

Deze modetrend moet je vooral niet te letterlijk nemen. Onthoud dan ook dat het draait om mode meets sport. Kortom, vergeet het joggingpak en denk aan een sportieve look in een luxe jasje zonder je letterlijk in het zweet te werken. Want daar is deze stijl absoluut niet geschikt voor.

De kernwoorden voor deze atletische look zijn luxe stoffen, ritsen, hier en daar een opvallende kleur. Maar waar het vooral om draait is de snit. Kies voor strakke lijnen met een vrouwelijke touch. Wijdvallende tops, parka’s, zijde broeken, bodycon items en een beha onder een doorzichtig jurkje of blouse doen het erg goed.

Accessoires

Houd het qua accessoires bij de sport modetrend voor zomer 2012 vooral vrouwelijk. Ga bijvoorbeeld voor een mooie, simpele leren tas en een paar hoge hakken. Want ondanks dat deze look sportief is, moet je je sneakers bij deze stijl toch echt in de kast laten staan.

Foto’s via Style