Een bezoekje aan de sportschool is dit seizoen misschien helemaal geen slecht idee. Want één van de modetrends van zomer 2012 legt namelijk wel heel erg de nadruk op de taille.

Als het aan de grote modehuizen ligt gaan we massaal aan de buikspieroefeningen. Designers zijn namelijk helemaal in de ban van het middel, wat uitmondde in een heuse taille modetrend voor zomer 2012. Zo zagen we bij Dolce & Gabbana, Marc Jacobs en Prada heel veel blote buiken en kozen Dior, Celine en Alexander McQueen voor de peplum.

Hoe draag je het?

Vergeet het decolleté, deze zomer ligt de nadruk op je taille. Dit wordt gedaan met de cropped top of de peplum. Overigens zijn deze items niet voor iedereen weggelegd, want een strak middeltje is wel een vereiste voor deze modetrend.

De cropped top was tijdens de grote fashion weken één van de meest spraakmakende kledingstukken op de catwalk. Laat je voor deze trend absoluut niet leiden door de hoogtijdagen van Britney Spears. Als je deze veredelde bh’s met stijl wilt dragen combineer je ze met een rok die hoog in de taille sluit en voor een stoere variant draag je het met een lange broek of jasje.

De peplum is zonder twijfel het meest opvallende silhouet van dit seizoen. Peplums zijn uitstaande schootjes die vastzitten aan jurken, rokken en tops. Deze look is over het algemeen supervrouwelijk en een tikkeltje romantisch, maar als je een peplum top combineert met een eenvoudige en strak gesneden broek wordt het een stuk stoerder.

Accessoires

Omdat bij de taille modetrend van zomer 2012 natuurlijk alle aandacht uit moet gaan naar je middel, kun je het qua accessoires het beste vrij beperkt houden. Afhankelijk van je stijl kun je kiezen voor een paar stoere sandalen of vrouwelijke pumps en om je arm of in je hand een mooie tas.

Foto’s via Style